Vacature projectleider communicatie (28-40 uur)

Vacature: Projectleider communicatie

Standplaats: Zwolle


Projecten LTO Noord zoekt een projectleider communicatie die helemaal enthousiast wordt van contentstrategieën, videocampagnes, webteksten en e-mailnieuwsbrieven. Ben jij op zoek naar een uitdagende functie als communicatieadviseur, ken je de online wereld als jouw broekzak en lijkt het je leuk om te werken aan innovatieve projecten in de agrarische sector? Reageer dan snel!

Wat doen wij?

Projecten LTO Noord werkt met en voor boeren en tuinders aan een gezonde agrarische sector en een duurzame toekomst voor hun bedrijf. LTO Noord, de belangenbehartiger voor de agrarische sector, is onze moederorganisatie. Projecten LTO Noord is een zelfstandig onderdeel en werkt met ongeveer 50 enthousiaste medewerkers op zakelijke basis aan projecten in de land- en tuinbouw. Dat doen wij soms in opdracht van LTO Noord, maar ook voor andere opdrachtgevers zoals overheden, waterschappen of agribusiness. Kijk eens onder ‘Onze projecten’ voor een aantal voorbeelden van het werk dat we doen en bekijk de video ‘Werken bij Projecten LTO Noord’.

Wat ga jij doen?

Als projectleider communicatie versterk je verschillende projectteams met jouw communicatiekennis. Soms werk je samen met een communicatiecollega, maar vaak ook met inhoudelijke collega’s, externe deskundigen of projectpartners. Voorbeelden van projecten of opdrachten waar je een rol in kunt spelen, zijn Werkgeverslijn land- en tuinbouw, Agri Food Tech Platform, Vruchtbare Kringloop en het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer.

We zoeken een communicatieadviseur die gevoel heeft voor online communicatie en een hands-on mentaliteit heeft. Als allrounder in het communicatievak houd je je bezig met het ontwikkelen van communicatiestrategieën en de uitvoering hiervan: websitebeheer, nieuwsbrieven, het laten ontwikkelen van video’s, opzetten en uitvoeren van promotiecampagnes, contentstrategieën voor social media, analyticsbeheer en nog veel meer. Jij herkent een communicatievraagstuk en weet dit om te zetten tot een onderbouwd actieplan en draait je hand niet om voor de uitvoering.

Wat breng jij mee?
  • Je hebt een HBO-opleiding communicatie, marketing (of vergelijkbaar) afgerond met minstens 3 jaar werkervaring in een zelfstandige functie.
  • Je hebt ervaring met het schrijven van communicatieplannen of campagnestrategieën.
  • Je hebt gevoel voor goede content voor elk medium (of dat nu tekst, film of beeld is).
  • Je voelt je prima thuis op social media en kunt deze op een effectieve en creatieve manier inzetten en optimaliseren.
  • Je schrijft foutloze teksten voor verschillende doelgroepen en middelen.
  • Je hebt kennis van (google) analytics en kunt doelgroepen en verbeterpunten in kaart brengen.
  • Je bent iemand met pit, humor, goede sociale vaardigheden en je houdt ervan om te schakelen tussen verschillende teams, projecten en opdrachten.
  • Je hebt hart voor de land- en tuinbouw en/of voor thema’s als duurzaamheid en klimaat. Als je ervaring in of affiniteit hebt met de agrarische sector, heb je bij ons altijd een streepje voor.
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer.
Wat biedt Projecten LTO Noord jou?

Wij bieden jou een uitdagende en veelzijdige baan voor 28-40 uur per week. Je werkomgeving is dynamisch en in beweging. Wij werken volgens het principe van Het Nieuwe Werken. Jouw standplaats wordt het hoofdkantoor in Zwolle, maar je kunt ook werken op onze andere locaties in Drachten, Zoetermeer of Wageningen. Je krijgt de mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken. Wij hebben goede opleidingsmogelijkheden, zodat je de kans krijgt om jezelf verder professioneel te ontwikkelen. Je salaris wordt gebaseerd op je ervaring en opleiding. Een gezellig en ambitieus team zit bij het pakket inbegrepen.

Ben jij de persoon die wij zoeken?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je geïnteresseerd in onze vacature? Reageer dan snel. Vanwege de vakantieperiode noemen we bewust geen reactietermijn. Zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden, sluit de vacature. We ontvangen graag jouw CV en dagen je uit om een video pitch van maximaal twee minuten te sturen waarin je ons laat zien en horen waarom jij de persoon bent die we zoeken. Hierbij letten we niet op je montagekwaliteiten, maar op je verhaal en je uitstraling. Stuur ons een link naar je filmpje dat je (afgeschermd) op bijvoorbeeld Youtube, Vimeo of Onedrive zet. Je mag natuurlijk ook op een andere manier een motivatie sturen, we laten ons graag verrassen.

Solliciteren

Mail je motivatie samen met je CV naar vacature@projectenltonoord.nl. Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij Mirthe Post of Esther Reinders, projectleiders communicatie. Zij zijn bereikbaar via het algemene nummer: 088 - 888 66 77. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.