Week van projectleider Juul Smeets

Projectleider Juul Smeets hield voor Nieuwe Oogst een week lang notities bij van haar werkzaamheden. Juul is onder meer betrokken bij het project Boert Bewust, de KringloopWijzer en een programma gericht op jonge, toekomstige boeren en tuinders.

Deze week staat vooral in het teken van de actie #makeadate2020, het project ‘Boert Bewust’ en de Kringloopwijzer en een programma gericht op jonge toekomstige boeren en tuinders.

Maandag

08.00 uur Onder het genot van een kop koffie begin ik met het beantwoorden van de eerste mails en appjes en maak ik de planning voor de rest van de week.
08.30 uur Stagiaire Julia Poppe is op kantoor. Zij ondersteunt mij bij activiteiten binnen het programma ‘Voor de volgende generatie’, een programma gericht op verjonging en vernieuwing. Daarbij werken we samen met het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). Zo leveren wij een bijdrage aan een onderzoek naar bedrijfsovername, binnen en buiten familieverband. Dit onderzoek wordt geleid door groene hogescholen en heeft als doel het aantal succesvolle bedrijfsovernames te vergroten.
12.00 uur Ik heb een lunchafspraak met regiobestuurder Karolien Hupkes van LTO Noord regio Oost. We praten over #makeadate2020, het project ‘Boert Bewust’ en het imago van de land- en tuinbouw.
12.30 uur De rest van de middag richt ik mij op de bijeenkomsten van het project ‘Boert Bewust’ en #makeadate2020. Ik zet persvragen uit en bel boeren of zij willen meedoen.

Dinsdag

9.30 uur In het project ‘Boert Bewust’ verbinden we boeren, tuinders en de samenleving met elkaar in de eigen streek. In het kader daarvan worden verschillende activiteiten gehouden, zoals open dagen. Als projectleider ben ik aangesteld om nieuwe Boert Bewust-streken in regio Oost en Noord te starten.
13.00 uur Ik organiseer samen met experts uit het veld de serie kennissessies ‘Boeren vanuit een band met het land’ van het project ‘Korte Ketens in het Liemers Landschap’. In deze sessies bieden we agrariërs handvatten voor het ondernemen in de korte keten. ‘Hoe is jouw bedrijf verbonden met de omgeving?’ staat vandaag centraal. Mooi om te zien hoe ondernemers tot nieuwe inzichten komen. Daarna rijd ik snel naar voorzitter Gerrie Kleene van LTO Noord-afdeling Vechtdal. Ik ondersteun haar bij een pitch over de projecten ‘Vechtdal Boert Bewust’ en ‘IJsseldelta Boert Bewust’.

Laren, 150220 - Foto Ruben Meijerink De week van Juul Smeets. Aan de koffie thuis.
Woensdag

9.30 uur Bij de Kringloopwijzer ben ik verantwoordelijk voor de communicatieactiviteiten en de afstemming met partnerorganisaties. In een overleg bespreken we welke activiteiten de partnerorganisaties gezamenlijk oppakken om zowel melkveehouders als adviseurs zo goed mogelijk te ondersteunen bij het invullen en het gebruiken van de Kringloopwijzer en de resultaten daarvan.
13.00 uur De rest van de middag ben ik bezig met het bijwerken van de planning van dit project, de budgettering, bereid ik bijeenkomsten en presentaties voor en praat ik projectpartners bij.
20.00 uur Ik ben actief voor de jongerenvereniging Open Jongeren Werk Lochem (OJWL). Wij organiseren activiteiten voor en met jongeren waarmee wij een bijdrage hopen te leveren aan de leefbaarheid op het platteland.

Donderdag

8.45 uur Een kennismakingsgesprek met Esther de Snoo, hoofdredacteur van Nieuwe Oogst. We bespreken de ontwikkelingen in de sector en de projecten waar ik mee bezig ben. Mogelijk kunnen we daar aandacht aan besteden in Nieuwe Oogst.
12.00 uur Ik presenteer de vormgeving van het programma ‘Voor de volgende generatie’ aan mijn collega’s. Het is goed dat we kennis en ideeën uitwisselen. Mijn collega’s stellen kritische vragen die mij helpen om het programma verder aan te scherpen.

Vrijdag

8.00 uur Vandaag staat in het teken van #makeadate2020. Met deze actie werken we samen met andere partners aan de verbinding tussen boeren en burgers. Via Twitter heb ik kritisch duurzaamheidsdenker Marieke Creemers uitgenodigd voor een ‘date’. Ik ben nieuwsgierig naar haar kijk op de toekomst van de land- en tuinbouw.

Zaterdag en zondag

10.00 uur Zaterdag drink ik samen met mijn vriend en schoonouders koffie. We praten over wat we afgelopen week hebben gedaan en over de ontwikkelingen op ons melkveebedrijf. ‘s Middags ga ik met onze hond naar het bos en ben ik bij mijn paard Kondor te vinden.

Maandag

8.00 uur Deze nieuwe werkweek begin ik met een brainstormsessie op kantoor met regiobestuurders en beleidsmedewerkers over het programma ‘Verbinding met de samenleving’. Binnen dit programma worden de activiteiten van LTO Noord vormgegeven op het gebied van imago.

Meer informatie

In contact komen met projectleider Juul Smeets? Meer informatie over een van de projecten waaraan ze werkt? Bel dan naar Juul Smeets via 088 888 6677 of mail naar jsmeets@projectenltonoord.nl.

Bron: Dit artikel stond eerder in Nieuwe Oogst.

No Comments Yet.

Leave a comment