Vruchtbare Kringloop Achterhoek presenteert resultaten in magazine

Het project Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers (VKA) heeft een magazine uitgebracht met de behaalde resultaten van twee jaar VKA. Projectleiders communicatie Esther Reinders, Kristel van Veen en Gideon Kuijpers waren verantwoordelijk voor het maken van deze special. ‘We zijn trots op het eindresultaat!’, vertelt collega Esther enthousiast.

‘In deze speciale editie laten we zien hoe het project bijdraagt aan een schone en ondernemende Achterhoek en Liemers. Verder gaan we in op de resultaten die we boeken en wat in de praktijk mogelijk is. Samen werken we met de deelnemers en partners aan een sterke en gewaardeerde positie van de melkveehouderij in onze regio’, aldus collega Esther. Nieuwsgierig geworden? Lees het magazine hier.

Over het project
In het samenwerkingsproject van LTO Noord, Waterschap Rijn en IJssel, ForFarmers, Rabobank, FrieslandCampina en Vitens volgen melkveehouders hun kringloop van stikstof en fosfaat. Het hulpmiddel hiervoor is de KringloopWijzer. Hiermee kan de stroom van mineralen van vee naar mest, van mest naar bodem, van bodem naar gewas en van gewas naar vee gevolgd worden. Via deelprojecten, experimenten, demonstraties en studiegroepen worden melkveehouders geïnspireerd en gefaciliteerd in het creëren en benutten van kansen om hun bedrijf verder te verduurzamen en toekomstproof te maken. Projecten LTO Noord is betrokken bij de uitvoering van dit innovatieve project.

Wilt u meer informatie over het project VKA? Bekijk hier de website.

No Comments Yet.

Leave a comment