Vijf vragen aan Kristel van Veen

Wat vind je het mooiste aspect aan je werk als projectleider bij Projecten LTO Noord?
De veelzijdigheid. Ik werk in verschillende projecten, met verschillende mensen en heb een verschillende rol binnen een project. Ik ben communicatieadviseur, maar in die rol ben je soms strateeg, soms verbinder, soms interviewer, soms schrijver, soms websiteontwikkelaar en soms producent van een filmpje. Ook de contacten met deelnemers, projectgenoten en bijvoorbeeld de agrarische vakpers vind ik erg leuk.

Aan welk project werk je op dit moment met veel plezier?
Ik werk momenteel in drie grotere projecten en kan er niet eentje uitpikken. Binnen de Praktijkimplementatie KringloopWijzer ben ik projectleider communicatie. Ik coördineer de communicatie die we via alle partners verspreiden. Binnen de Vruchtbare Kringloop Achterhoek ben ik een soort meewerkend voorman. Ik coördineer, stem af, stuur aan, maar schrijf ook af en toe zelf artikelen.  En in het Natura 2000-gebied Springendal-Dal van de Mosbeek is de communicatie vooral gericht op het informeren van de grondeigenaren in de regio. Een heel ander soort communicatie en daarom weer heel leerzaam.

Waarmee kun je jouw rol als projectleider vergelijken?
Als projectleider communicatie help ik de projectleiders communiceren over hun project en binnen hun project. We bepalen de doelgroep, boodschap en meest geschikte communicatiemiddelen. Je kunt me zien als een soort spreekbuis van de projectleider van en naar de doelgroep. We zenden niet alleen berichten, maar pikken ook signalen op bij de doelgroep.

Wat is je grootste uitdaging als projectleider?
Wat ik het leukste en belangrijkste van mijn werk vind, is me verplaatsen in de doelgroep. Ik vraag me dan af hoe ik zou reageren op een brief, site of filmpje als ik melkveehouder of akkerbouwer zou zijn? Sluit het aan bij het juiste moment en heb ik de juiste tone of voice te pakken? Omdat de doelgroep van onze projecten zo gevarieerd is, maakt dat het ook wel eens lastig. Je kunt een boodschap voor een melkveehouder in de Achterhoek op zandgrond bij wijze van spreken niet zomaar omzetten in een boodschap voor een melkveehouder op de Friese klei.

Op welk resultaat uit je loopbaan bij Projecten LTO Noord ben je het meest trots?
Dat zijn er eigenlijk twee waarin ik een heel verschillende rol had. Drie jaar geleden heb ik met een beleidsmedewerker van LTO Noord de mestcheck ontwikkeld. Een intensief traject, maar met een mooi concreet resultaat en goede onderlinge samenwerking. Ik ben ook best trots op mijn huidige rol in de Praktijkimplementatie KringloopWijzer. Hierin heb ik, samen met partners, een communicatiestrategie ontwikkeld en de lijnen uitgezet voor verschillende doelgroepen. Nu heb ik hierin vooral een coördinerende rol. Twee heel verschillende rollen in twee heel verschillende projecten dus. Dat houdt het, ook na bijna 6 jaar bij Projecten LTO Noord, nog steeds leerzaam en afwisselend.

No Comments Yet.

Leave a comment