Vijf vragen aan… Ilona Baan

Wat vind je het mooiste aspect aan je werk als projectleider bij Projecten LTO Noord?

Ik vind het bijzonder dat je met heel veel mensen samenwerkt: agrarische ondernemers natuurlijk, maar ook mensen van gemeenten, waterschappen en andere sectorpartijen. Je bouwt een breed netwerk op en probeert gezamenlijk iets goeds te doen voor de agrarische sector.

Aan welk project werk je op dit moment met veel plezier?

Ik werk bijvoorbeeld met veel plezier aan het project Vruchtbare Kringloop Achterhoek, omdat je heel direct betrokken bent bij de deelnemers. Je bent in gesprek met de agrarische ondernemers en ziet ze groeien gedurende het project. Mooi om daar onderdeel van te zijn. Dat geldt ook voor de projecten Greenport Gelderland en het Glastuinbouwpact waar ik in meewerk. Voor meerdere projecten zit ik op het grensvlak tussen communicatie en projectleiding, die combinatie bevalt mij ook erg goed.

Waarmee kan je jouw rol als projectleider vergelijken?

Ik voel mij soms net een duizendpoot: je moet als projectleider van alle markten thuis zijn. Geen project is hetzelfde, iedere taak is een uitdaging. Je beleeft dus heel veel eerste keren en dat houdt het interessant.

Wat is je grootste uitdaging als projectleider?

Iedereen tevreden houden én tegelijkertijd alle ballen in de lucht houden. Zoveel verschillende projecten, zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende meningen… dat maakt het soms lastig het goed te doen voor iedereen. Maar wel een leuke uitdaging!

Op welk resultaat uit je tijd bij Projecten LTO Noord ben je het meest trots?

Ik werk nu bijna een jaar bij Projecten LTO Noord en vind het gaaf om te zien dat projecten die ik in de eerste maanden zelf heb geschreven nu concreet tot uitvoering komen. Bijvoorbeeld Kaskrakers, een initiatief waarin we samen met jongeren filmpjes maken over een aantal issues in de tuinbouw. Thema’s zoals gewasbescherming en verlichting worden vanuit hun perspectief in beeld gebracht. Super om te zien dat een projectidee zo’n mooi resultaat oplevert.

No Comments Yet.

Leave a comment