Vijf vragen aan… Edwin Haasjes

Wat vind je het mooiste aspect aan je werk bij Projecten LTO Noord?

“Ik geniet erg van het contact met verschillende mensen. De ene dag sta je in het veld bij de boer, de volgende dag aan tafel bij projectpartners van het waterschap of provincie. Dat vind ik leuk.”

Aan welk project werk je momenteel met veel plezier?

“Dat zijn er eigenlijk twee, om verschillende redenen. Ik werk aan het project DAW Zuidoost Veluwe met veel plezier omdat ik een interessant en leuk programma mag opzetten voor boeren met als doel ze te enthousiasmeren voor goed bodem- en waterbeheer. Er zit veel positieve energie, daar word ik enthousiast van. Ook blij word ik van het project Lonend werken. Dit is een pilot waarbij een innovatief concept wordt getoetst. Van begin tot einde werk ik mee aan wat ik eigenlijk wel mijn kindje kan noemen. Erg leuk.”

Waarmee kan je jouw rol als projectleider vergelijken?

“De mens. Die is immers ook altijd bezig met doorontwikkeling, innovatie en streven naar beter. Dat doen we met onze projecten in de agrarische sector eigenlijk ook.”

Wat is je grootste uitdaging als projectleider?

“Wanneer je vol enthousiasme samen met de boeren aan de slag bent, is het belangrijk dat je de wensen van de financier niet uit het oog verliest. Het goed vertalen van het beleidsplan naar de boer is wel eens een uitdaging.”

Op welk resultaat uit je tijd bij Projecten LTO Noord ben je het meest trots?  

“Het meest trots ben ik op mijn collega’s. Het project Lonend werken bijvoorbeeld heb ik zelf geschreven, uitgewerkt en begroot. Maar wanneer ik ergens tegenaan liep, waren mijn collega’s bereid mee te denken. Nu loopt het project goed en daar ben ik erg trots op. Maar dat komt dus door de kennis die Projecten gezamenlijk in huis heeft.”

Edwin Haasjes werkt aan het project Lonend Werken, DAW Zuidoost Veluwe en Vruchtbare Kringloop Gelderland. In contact komen met Edwin? Mail dan naar e.haasjes@projectenltonoord.nl of bel naar
088 888 66 77.

No Comments Yet.

Leave a comment