Vijf vragen aan André Rotteveel

Wat vind je het mooiste aspect aan je werk als projectleider bij Projecten LTO Noord?

Ja, het mooiste aspect aan mijn werk als projectleider vind ik het gevoel dat je overal aan knopjes kan draaien en aan touwtjes trekt om de mensen in beweging te krijgen. “Je bent eigenlijk de afstandsbediening van een op afstand bestuurbare drone” Daarbij werk je met veel verschillende mensen. Hier ontstaan mooie collegiale vriendschappen uit.

 

Aan welk project werk je op dit moment met veel plezier?

Momenteel werk ik met veel plezier aan het project “Prima4a”. Hier werk ik als projectleider voor Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland (SGN). We zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw glastuinbouwgebied in de Haarlemmermeer. Dit wordt een groot en modern glastuinbouwgebied. Vervolgens levert dit nieuwe dynamiek op, zoals instroom van nieuwe ondernemers en met het geld dat het oplevert, gaan we de bestaande glastuinbouw herstructureren.  Het is een heel veelzijdig project!

 

Waarmee kun je jouw rol als projectleider vergelijken?

Het is lastig om de rol als projectleider te vergelijken, maar toen ik begon met projectenwerk in mijn vorige baan kwam ik een mooie filosofie tegen: “Een projectmanager is de directeur van een tijdelijk bedrijf”. Dit sluit perfect aan, want als projectleider kom je alles tegen van personeelsmanagement, financieel management, de markt, noem het maar op. Eigenlijk ben je telkens bezig met het opzetten van een nieuw bedrijfje.

 

Wat is je grootste uitdaging als projectleider?

De grootste uitdaging voor mij is het omgaan met de afhankelijkheid van de manier waarop anderen hun taak vervullen. Daar heb je weinig tot geen invloed op, maar je bent als projectleider wel verantwoordelijk. De vraag is: hoe ga je daar mee om?

 

Op welk resultaat uit je loopbaan bij Projecten LTO Noord ben je het meest trots?  

In het algemeen ben ik trots op wat wij als LTO doen om drempels voor agrarische ondernemers weg te nemen en het speelveld te effenen. Ook heb ik veel mooie gebiedsonderzoeken voor de glastuinbouw en kavelruilprojecten met veehouders. Daarnaast ben ik ook trots op wat ik doe in het medezeggenschap en de ondernemersraad van LTO Noord.  En vanwege die vrijheid heb ik bij Projecten LTO Noord het 10,5 jaar nog steeds enorm naar mijn zin!

No Comments Yet.

Leave a comment