Veel positieve reacties op Pig-Up Power

Collega Fleur Bartels bedacht een jaar geleden de Pig-Up Power. Met steun van Loohuis en LTO Noord Fondsen werkte Fleur aan een prototype die ze afgelopen maand Tijdens Het Beste Idee Van Varkensland 2019 presenteerde aan aanwezige varkenshouders, dierenartsen en andere belangstellenden uit de varkenshouderij.
Fleur, de Pig-Up Power, wat was dat ook alweer?

"De Pig-Up Power is een draaischijf waar varkens met hun snuit tegen aan kunnen wroeten. Dat vinden ze leuk en prettig om te doen en tegelijkertijd wekken ze met deze ‘wroetschijf’ energie op. Door het draaien aan de schijf wordt namelijk energie opgewekt die de varkenshouder kan gebruiken voor bijvoorbeeld het licht in de stal."

Hoe waren de reacties tijdens het evenement?

"Heel positief! Veel varkenshouders zien potentie in de Pig-Up Power omdat het een aantrekkelijk speeltje is voor varkens die afleiding en plezier biedt. Varkens kunnen samen met de wroetschijf spelen, het zorgt voor interactie onderling en ze kunnen hun natuurlijke gedrag vertonen. Tegelijkertijd is het een praktisch apparaat. Je kunt de Pig-Up Power overal in de stal neerzetten en het is makkelijk schoon te maken."

Dit was een prototype, wanneer komt de Pig-Up Power op de markt?

"We willen de Pig-Up Power eerst goed testen in de varkensstal. Is het geschikt als hokverrijking en 'varkensproof'. Hoeveel energie kan met de wroetschijf opgewekt worden? Als het definitieve ontwerp klaar is, gaan we op zoek naar een producent. Het duurt dus nog wel even voordat de wroetschijf te koop is. Toch merkte ik op Het Beste Idee Van Varkensland dat er veel interesse is voor de Pig-Up Power, dat geeft energie!"

Meer informatie

Meer informatie over Pig Up Power? Neem dan contact op met Fleur Bartels via fbartels@projectenltonoord.nl of bel naar 088 888 6677.

No Comments Yet.

Leave a comment