Vechtdal Boert Bewust van start!

Het initiatief ‘Boert Bewust’ timmert in veel regio’s al flink aan de weg. Boert Bewust is een landelijke beweging die ontstaan is in de Gelderse Vallei. Het doel is duidelijk: verbindingen tot stand brengen tussen boeren en burgers. Inmiddels rolt de Stichting “Boert Bewust” dit concept landelijk uit en werkt regio Vechtdal hier graag aan mee. Projectleider Juul Smeets heeft er samen met de boeren in het Vechtdal hard aan gewerkt om dit te realiseren. En met resultaat! Donderdag 27 september is de feestelijke lancering.

Past Boert Bewust bij deze streek?

,,Na een zorgvuldige voorbereiding is het nu zo ver”, vertelt Juul. ,,Een jaar geleden is gestart met een verkenning in het Vechtdal, en stond de vraag: ‘past Boert Bewust bij deze streek?’ centraal. En: welke mogelijkheden liggen er? Vervolgens is samen met geïnteresseerde ondernemers gekeken naar de mogelijkheden om in het Vechtdal ‘Boert Bewust’ op te zetten.

Bordonthulling

Daaruit is een initiatiefgroep ontstaan van 7 ondernemers. Zij zijn aan de slag gegaan met het schrijven van een plan van aanpak. Na 5 maanden hard werken staat Vechtdal Boert Bewust in de steigers en is iedereen klaar voor de start. Op donderdag 27 september wordt het eerste bord onthuld bij Markhorst Bloembollen als eerste deelnemer in de streek.”

Ondersteuning van de streken

,,Mijn rol is vooral het ondersteunen van de initiatiefnemers bij het uitwerken van een streekaanpak”, gaat Juul verder. ,,Dit houdt onder andere in: het organiseren van bijeenkomsten, brainstormen, ondersteunen bij het schrijven van het projectplan en adviseren over de te nemen stappen. Daarbij is mijn rol ook nadrukkelijk om continu af te stemmen en verbinding te leggen tussen streken en de landelijke Stichting Boert Bewust.

Verbinding met de stichting Boert Bewust

Vanuit Stichting Boert Bewust worden middelen ontwikkeld en beschikbaar gesteld om het concept over te dragen naar nieuwe streken. Het initiatief is gestart in de Gelderse Vallei, maar inmiddels zijn we actief in de Vallei, Salland, Kromme Rijn, Rijk van Nijmegen, Maas en Waal en nu dus ook in het Vechtdal. En er volgen er vast meer. Want in de regio’s Ijsseldelta, Ijsselvallei en Achterhoek – Liemers wordt ook nagedacht over deelname aan ‘Boert Bewust’.

 

No Comments Yet.

Leave a comment