'Creatief in oplossingen zoeken'

Afgestudeerd als bodem- en bemestings deskundige aan de Wageningen University & Research (WUR) ben ik altijd aan het werk geweest in de agrarische sector. Een interessant speelveld, omdat je altijd te maken hebt met verschillende belangen. Participanten die een steentje bij willen dragen, maar ook hun eigen belang hebben. Als projectleider moet je daar op een creatieve manier mee omgaan vind ik, soms een beetje de grenzen van een project opzoeken. Zo toon je inzet en win je vertrouwen. Belangrijk vind ik ook eerlijkheid: als iets niet lukt of niet kan, geef ik dat aan. Onmisbaar voor een duurzame relatie.

Bij Projecten LTO Noord werk ik momenteel als interim manager en trek ik diverse DAW – en notenprojecten. Ik ben graag bezig met nieuwe ontwikkelingen. Vroeger al bezocht ik beurzen op niet agrarische vakgebieden, enkel om nieuwe ideeën op te doen.

De notenteelt heeft mijn interesse: relatief onbekend in Nederland, maar met veel potentie binnen alle agrarische sectoren. Ik ben voorzitter van de Nederlandse Notenvereniging geworden en kan daardoor verschillende plannen en mensen verbinden. Inmiddels lopen meerdere projecten op het gebied van notenteelt en zien steeds meer agrariërs heil in deze milieuvriendelijke neventak. Een mooi resultaat!

Ton Baltissen werkt momenteel als
- Projectleider noten 4 Gelderland
- Bufferstroken 2.0 (DAW)
- DAW Bommelerwaard

Contact
Bel 088 888 66 77  en vraag naar Ton Baltissen of stuur Ton een e-mail.