Samenwerken en Verbinden om verder te komen

Begin deze maand organiseerde Fedecom in samenwerking met de beurspartners LTO Noord, Cumela en Wageningen University & Research de vierde editie van de ATH in Biddinghuizen. Bent u ook geweest en hebt u ook zo genoten van alle indrukwekkende landbouwmachines en tractoren? Ik wel! Het zit ook een beetje in mijn genen, want ik ben opgegroeid met een vader die zijn hele leven diverse merken tractoren heeft verkocht. Zijn laatste werkgever staat mij nog het meest bij en de groene kleur van Deutz-Fahr spreekt mij nog steeds aan. Daarbij heb ik ruim een halfjaar bij JCB in Rocester (Groot Brittanië) mogen werken. Voor mij is het iedere twee jaar weer een cadeautje om even over deze mooie beurs te lopen en oud-collega’s te ontmoeten.

LTO Noord had dit jaar een mooie festivalstand. Deze stand stond in het teken van ‘Ontmoeten en Verbinden’. Verbinden is een belangrijk thema binnen de LTO familie en het brede netwerk daar omheen. Het brede netwerk van LTO is haast oneindig, allemaal partners met een relatie tot boer en tuinder, direct of indirect. Projecten LTO Noord maakt deel uit van dit netwerk en onze projectleiders houden verbinding met hun relaties. Samenwerken met anderen is cruciaal en noodzakelijk om jezelf te positioneren. Zonder de ander ben je eigenlijk niets. Je hebt toegevoegde waarde als je kennis en vaardigheden met elkaar verbindt en inzet voor anderen. Hiermee werk je aan win-win.

Ook met de partijen die rechtstreeks verbonden waren met de ATH beurs werken wij graag samen.  Zo ziet Projecten LTO Noord kansen om met Cumela samen te werken aan inzet van machines die een positieve invloed hebben op de bodemstructuur. Met LTO Noord heeft Projecten LTO Noord een meer dan innige relatie die leidt tot het vertalen van politieke thema’s naar concrete resultaten voor boer, tuinder en agrarische sector. Een vertaling van beleid naar praktijk, bij zowel stakeholders als leden. Samen optrekken om met externe financiering concrete resultaten te realiseren waar boeren, tuinders, burgers en buitenlui van profiteren.

Wageningen University & Research is, voor zowel LTO Noord als Projecten LTO Noord, een belangrijke partner én onderzoeksinstituut om in projecten wetenschappelijk te onderbouwen wat werkt voor boer of tuinder. De wetenschappers van deze universiteit kunnen als geen ander het onderzoek verbinden aan innovatie- of sectorvraagstukken en hiermee nieuwe oplossingsrichtingen voor de land- en tuinbouw aangeven. Projecten LTO Noord vertaalt deze resultaten naar praktische oplossingen voor de agrarische sector en zorgt voor heldere communicatie. In meerdere projecten werken we met hen samen en graag maak ik u attent op de resultaten van Proeftuin Natura 2000. Klik eens door naar www.proeftuinnatura2000.nl

Met Fedecom, de beursorganisator, ziet Projecten LTO Noord ook  kansen om te komen tot nieuwe samenwerkingsverbanden. Fedecom is een brancheorganisatie met ruim 900 leden. Dit zijn daadkrachtige organisaties die veel vernieuwingen overnemen uit de automotiv. Deze leden bestaan omdat Nederlandse boeren en tuinders met hun machines en tractoren willen werken. Dit betekent voor hen ook blijven schakelen en innoveren, zodat de juiste toepassing er komt.

Ik ben er van overtuigd dat we samen met ons netwerk mooie ontwikkelingen stimuleren in het belang van boer en tuinder en de agrarische sector. De slogan van Projecten LTO Noord is niet voor niets; ‘Professionals in agrarische projecten’!

Evelien Kloosterboer,
directeur Projecten LTO Noord

No Comments Yet.

Leave a comment