Promotiefilms ‘werken in de melkveehouderij’

De melkveehouderij en de pluimveehouderij zijn moderne en innovatieve sectoren en op zoek naar nieuwe werknemers. Om een breed publiek kennis te laten maken met de veelzijdigheid van werken in deze sector zijn onder leiding van collega's Elsbeth Timmerman en Marleen van Mier promotiefilms ontwikkeld: Werken in de melkveehouderij’ (2:45 min.) en ‘Werken in de pluimveehouderij’ (2:35 min.)

De eerstgenoemde film is mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt en gerealiseerd samen met LTO Nederland, ZuivelNL en Opleiden Melkveehouderij. De laatstgenoemde film is mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt en gerealiseerd samen met LTO Nederland, NOP, Avined en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders.

Promotiefilms


In de films vertellen Arjan (agrarisch medewerker op het melkveebedrijf van zijn buurman) en Johan (allround medewerker op een melkveebedrijf) over werken in de melkveehouderij. Marc (bedrijfsleider op een vleeskuikenbedrijf) en Gerda (pluimveehoudster leghennenbedrijf) vertellen over werken in de pluimveehouderij: het werken met dieren en de afwisseling in het werk. Ook laten ze niet onderbelicht wat het werk zwaar kan maken: je moet breed inzetbaar zijn – ook in weekenden en in avonduren -, je moet verantwoordelijkheidsgevoel hebben en kunnen omgaan met stress. Kortom, na het zien van de films weet de kijker of hij of zij geschikt is voor een baan in deze gevarieerde sectoren.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de brochure en promotiefilms die zijn gemaakt? Dan kunt u kijken op www.werkenindemelkveehouderij.nl of www.werkenindepluimveehouderij.nl. Of ziet u kansen en mogelijkheden voor uw eigen organisatie? Neem dan contact op met Elsbeth Timmerman door te bellen naar 088 888 6677 of mail naar etimmerman@projectenltonoord.nl.

No Comments Yet.

Leave a comment