Open middag op voorbeeldbedrijf Peek in Wilnis

Op donderdag 21 september wordt op het melkveebedrijf van Robert en Willeke Peek in Wilnis een open middag georganiseerd. Deze middag staat in het teken van energie- en dieselbesparing op het bedrijf. De familie Peek is één van de drie deelnemers aan het project Voorbeeldbedrijven Energieneutrale Melkveehouderij in Utrecht. De voorbeeldbedrijven laten in dit project zien wat in de praktijk mogelijk is op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie.

Wilt u ook energie besparen of opwekken? Laat u dan inspireren op deze middag!
Op deze middag geven Robert en Willeke Peek een rondleiding over het bedrijf en nemen u mee bij hun plannen op het gebied van energie- en dieselbesparing. Hierin zullen zij onder andere uitleg geven over de maatregelen die zij nemen, wat dit kost en wat hen dit oplevert.

Inspiratie

Naast de rondleiding is er gedurende de middag ook een energiemarkt, waarop onder meer erfbetreders van Peek u meer vertellen over hun activiteiten op het voorbeeldbedrijf en de mogelijkheden om met energiebesparing en-/of energieopwekking aan de slag te gaan. Bovendien verzorgt adviseur Teus Verhoef van PPP-Agro Advies een workshop over dieselbesparing op het melkveebedrijf.

Energiemarkt

Ook kunt u doorlopend terecht op de energiemarkt waar onder meer erfbetreders van Peek meer vertellen over hun activiteiten op het voorbeeldbedrijf en de mogelijkheden om met energiebesparing en-/of energieopwekking aan de slag te gaan. Zo zijn onder andere Mueller, ReHeat, Rabobank, Uw Agrarisch Bouwadviseur, FrieslandCampina, Agrarisch Handels- en Adviesbureau Wijsman en PPP-Agro Advies op deze middag aanwezig.

Wanneer: Donderdagmiddag 21 september van 13.30 uur tot 16.00 uur. Inloop vanaf 13.00 uur.
Voor wie: Melkveehouders, erfbetreders en andere geïnteresseerden uit de provincie Utrecht.
Locatie: Bovendijk 38, Wilnis
Aanmelden: U bent van harte welkom, ook als u zich niet heeft aangemeld. Toegang is gratis.

Energieneutrale Melkveehouderij Utrecht

De open dag wordt georganiseerd door het project Efficiënt op weg in samenwerking met het project Voorbeeldbedrijven. Beide projecten vallen binnen het traject Energieneutrale Melkveehouderij. De inzet is dat de melkveesector in 2020 een kwart van de elektra verbruikt van 2014. De rest is bespaard of door de sector zelf duurzaam opgewekt.

Het traject Energieneutrale Melkveehouderij maakt deel uit van de Agenda Vitaal Platteland. De provincie Utrecht, gebiedscoöperatie O-gen en programmabureau Utrecht-West werken samen aan een krachtig en vitaal landelijk gebied. Waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen.

Efficiënt op weg

De adviesbureaus CLM, K&G, Van der Vaart, Van Wijk en Agrarisch Handels- en adviesbureau Wijsman organiseren met steun van provincie Utrecht en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling activiteiten onder de titel ‘Efficiënt op weg’ om de weg richting een energieneutrale melkveehouderij onder de aandacht te brengen.

Voorbeeldbedrijven

Het project Voorbeeldbedrijven, uitgevoerd door Projecten LTO Noord, wordt gefinancierd door de provincie Utrecht en LTO Noord Fondsen.

Bekijk LaMi.nl voor meer informatie over beide projecten.

 

No Comments Yet.

Leave a comment