Open dag Energieneutrale Melkveehouderij Utrecht staat in het teken van Elektrificatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in elektrificatie op uw bedrijf? Uw duurzame installatie beter benutten en diesel besparen? Er zijn veel opties mogelijk. Op 30 oktober wordt een open dag georganiseerd, waarbij u verschillende machines in werking kunt zien.

Op 30 oktober wordt een open dag georganiseerd van het traject Energieneutrale Melkveehouderij Utrecht, op het bedrijf van melkveehouder Oskam in Leusden. Meerdere apparaten en voertuigen zullen aanwezig zijn, waaronder een elektrische shovel, voermengwagen en een side by side voor al uw werkzaamheden rondom het bedrijf. Ook wordt er uitleg gegeven wat elektriciteit en duurzame installaties voor een rol spelen in de agrarische sector.

Elektrische voermengwagen

Een van de machines die aanwezig zal zijn op de open dag is een elektrische voermengwagen. Hiermee kan duurzame energie nuttig gebruikt worden door dagelijkse werkzaamheden elektrisch uit te voeren. Door middel van deze vorm van opslag kan de accu in de voermengwagen gebruikt worden om groen opgewekte energie op te slaan en kan deze tegelijkertijd nuttig te gebruiken op bedrijfsniveau. Ook is op deze manier besparing van diesel mogelijk.

Natuurlijk moet de voerwagen volgeladen worden. Dit kan gedaan worden door een traditionele shovel, verreiker of trekker met voorlader. Maar wanneer u dieselloos wilt voeren, kunt u ook kiezen voor een elektrische shovel om deze mengwagen te vullen. De mengwagen kan zonder trekker mengen doordat deze op een accu werkt. Het uitdoseren kunt u doen door de wagen achter de shovel te koppelen.

Uitnodiging

Heeft u vragen over het gebruik van elektrische machines? Wilt u bijvoorbeeld weten of de capaciteit gelijk is aan dieselmachines? Hoe is het gebruiksgemak? En wat zijn de economische besparingen? U bent van harte welkom op de open dag vanaf 13.00 aan de Heetvelderweg 1 in Leusden. Om een goede indicatie te krijgen van het aantal bezoekers, willen we u vragen om u van tevoren aan te melden via het aanmeldformulier.

No Comments Yet.

Leave a comment