Notenteelt

Ontdek de voordelen van de

notenteelt, meld je aan!

Steeds meer agrarische ondernemers overwegen de teelt van noten. In binnen- en buitenland groeit de vraag naar noten en de teelt is goed te combineren met de akkerbouw, tuinbouw of veehouderij. Daarnaast hebben notenbomen een gunstige invloed op de kwaliteit van bodem en water. Geen wonder dus dat er steeds meer interesse is!

Notenteelt, ontdek de voordelen

Hoe begin je als agrarisch ondernemer met de notenteelt? Welke noten ga je telen, wat zijn de afzetmogelijkheden, hoeveel tijd kost de verzorging?

Deze en andere vragen beantwoorden we in het project Noten uit Overijssel. Noten uit Overijssel is een samenwerking tussen Projecten LTO Noord en innovatieorganisatie CropEye. Wij willen de notenteelt stimuleren en organiseren oriëntatiebijeenkomsten, masterclasses en excursies.

Notenteelt, ook iets voor jou?

Twijfel je of de notenteelt iets voor jou kan zijn? In oktober en november organiseert Noten uit Overijssel gratis oriëntatiebijeenkomsten. Kom naar een van de drie bijeenkomsten in Overijssel en ontdek de voordelen van de teelt van noten. Hoor van deskundigen wat er komt kijken bij de notenteelt en ga ook mee op excursie naar een succesvolle notenondernemer.

Geef je direct op via het aanmeldformulier.

Oriëntatiebijeenkomsten in Overijssel
  • Donderdag 24 oktober, Kulturhus De Spil, Sportweg 1, Lettele (inloop 19.00 uur)
  • Dinsdag 29 oktober, Zonecollege Almelo, Bornerbroeksestraat 348, Almelo (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Maandag 4 november, Landgoedcentrum Vilsteren, Vilsterse Allee 1d, Vilsteren (inloop 19.00 uur)

Globaal programma

19.00 uur Inloop
19.30 uur Opening
- 'Notenteelt, een doorkijk' door Ton Baltissen, voorzitter van de Nederlandse Notenvereniging
- 'Starten met notenteelt', door Michaela van Leeuwen, projectleider Projecten LTO Noord en melkveehoudster
- 'Notenbomen als bufferstrook op een melkveehouderij', door Michaela van Leeuwen, projectleider Projecten LTO Noord en melkveehoudster
- Verhaal uit de praktijk van een notenteler uit de omgeving
21.30 uur Proeverij en vragen
22.15 uur Afsluiting

Excursie Mobipers

Op zaterdag 23 november bezoeken we het notenbedrijf Mobipers in Zoelen. Daar worden noten geteeld, maar ook gepeld, gedroogd en verwerkt tot notenolie. Naast een presentatie door de ondernemer, nemen we deel aan een rondleiding en proeverij. We vertrekken om 10.00 uur met de bus vanaf de carpoolplaats in Deventer. Voor de reis en de lunch vragen we een kleine vergoeding. Geef je op via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Aanmelden? Graag!

Ontdekken of notenteelt ook op jou agrarisch bedrijf past? Bezoek een van de drie oriëntatiebijeenkomsten op 24 of 29 oktober of 4 november in Overijssel. Geef je op via het aanmeldformulier.

Meer informatie over Noten uit Overijssel? Neem dan contact op met projectleider Michaela van Leeuwen via mavleeuwen@projectenltonoord.nl of bel naar 088 888 6677.

Aanmelden oriëntatieclass en excursie Notenteelt