Notenteelt

Ontdek de voordelen van agroforestry en notenteelt

Steeds meer agrarische ondernemers overwegen de teelt van bomen (agroforestry) of noten. Bomenteelt is goed te combineren met de akkerbouw, tuinbouw of veehouderij. Daarnaast hebben (noten)bomen een gunstige invloed op de kwaliteit van bodem en water en draagt het bij aan biodiversiteit en kringlooplandbouw. Geen wonder dus dat er steeds meer interesse is voor deze vorm van natuurinclusieve landbouw!

Vanuit verschillende projecten willen we agrariërs kennis bieden over agroforestry en notenteelt. Zowel beginners als gevorderde notentelers kunnen bij ons terecht voor informatie. Kijk hieronder welke (online) cursussen en bijeenkomsten we u in 2020 kunnen bieden en meld u direct aan. Vol is vol!

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van nieuwe bijeenkomsten? Laat uw mailadres dan achter via dit aanmeldformulier.

Online bijeenkomsten en excursies

Wilt u meer kringlooplandbouw, natuurinclusieve landbouw of biodiversiteit op uw bedrijf? En zoekt u naar een manier om dat te verwaarden? Denk eens aan bomen! Wij bieden u kennis over rassen, aanplant van bomen, snoeien en afzetmarkt. Kom naar een van onze gratis online bijeenkomsten of ga mee op excursie. Meld u direct aan via het aanmeldformulier.

Vanwege het coronavirus en de bijbehorende maatregelen zijn de fysieke bijeenkomsten onder voorbehoud. We moeten rekening houden met de gezondheid van de experts en deelnemers en hopen ook dat u uw verantwoordelijk neemt.

Bijeenkomsten en excursies
Bomen in bedrijfssystemen op 6 mei
Kees van Veluw, werkzaam bij Wageningen Universiteit en Louis Bolk Instituut, geeft tijdens deze online bijeenkomst op 6 mei zijn visie op bomen in bedrijfssystemen. Aanvang 20.00 uur. Meld u direct aan.
Ervaringen agroforestry op 28 mei
Onderzoeker Bert Reubens, werkzaam bij onderzoeksinstituut in Vlaanderen deelt tijdens deze online bijeenkomst op 28 mei zijn kennis en ervaringen met agroforestry in België. Meld u direct aan.
Excursie: mechanisatie en snoei bij hazelnoten op 6 juni
Tijdens deze excursie naar een hazelnotenbedrijf leert u zelf snoeien. U gaat zelf aan de slag en u krijgt uitleg over handmatig en mechanisch snoeien. Natuurlijk krijgt u ook een rondleiding.

In verband met corona heeft het gastbedrijf besloten alle bijeenkomsten op het bedrijf tot september af te zeggen.
Excursie geïntegreerde gewasbescherming bij walnoten op 16 juni
Excursie naar notengaard Swannepolle in Luttelgeest. Mocht de bijeenkomst in verband met corona niet doorgaan, dan organiseren we een online bijeenkomst over gewasbescherming.

Meld u aan via het aanmeldformulier

Meer informatie

Meer informatie over de notenteelt en agroforestry? Neem dan contact op met projectleider Michaela van Leeuwen via mavleeuwen@projectenltonoord.nl of Ton Baltissen via ton.baltissen@cropeye.com.