Notenteelt

Ontdek de voordelen van de

notenteelt, meld je aan!

Steeds meer agrarische ondernemers overwegen de teelt van noten. In binnen- en buitenland groeit de vraag naar noten en de teelt is goed te combineren met de akkerbouw, tuinbouw of veehouderij. Daarnaast hebben notenbomen een gunstige invloed op de kwaliteit van bodem en water. Geen wonder dus dat er steeds meer interesse is!

Bijeenkomst hazelnotenrassen en rassenkeuze op 28 januari (VOL) en 6 februari

Bob Wertheim, oud-onderzoeker van het Proefstation Wilhelminadorp en adviseur van de Nederlandse Notenvereniging verzorgt voor ons een aantal workshops over rassenkeuze hazelnoten, de achtergronden van de rassen en de bestuiving: belangrijke informatie om een goed systeem aan te planten. Bob Wertheim is auteur van de teelthandleiding hazelnoten en werkt momenteel aan een actualisatie. Deze bijeenkomst is een unieke mogelijkheid om met deze expert en bevlogen onderzoeker in gesprek te gaan en van zijn ervaringen en kennis te leren. Meld u nu aan, er is plek voor 20 deelnemers.

De bijeenkomst op dinsdag 28 januari en donderdag 6 februari wordt gehouden in het LTO Noord-gebouw aan de Zwartewaterallee 14 in Zwolle en begint om 17.00 uur. Afsluiting rond 20.30 uur.

Deelname aan deze workshop is gratis. Voor broodjes en kopje soep wordt gezorgd en een kleine bijdrage gevraagd.

Meld u nu aan!

Meer informatie

Meer informatie over Noten uit Overijssel? Neem dan contact op met projectleider Michaela van Leeuwen via mavleeuwen@projectenltonoord.nl of bel naar 088 888 6677.

Notenteelt, ontdek de voordelen

Hoe begin je als agrarisch ondernemer met de notenteelt? Welke noten ga je telen, wat zijn de afzetmogelijkheden, hoeveel tijd kost de verzorging?

Deze en andere vragen beantwoorden we in het project Noten uit Overijssel. Noten uit Overijssel is een samenwerking tussen Projecten LTO Noord en innovatieorganisatie CropEye. Wij willen de notenteelt stimuleren en organiseren informatiebijeenkomsten, workshops, cursussen en excursies.