Notenteelt

Ontdek de voordelen van de

notenteelt, meld je aan!

Steeds meer agrarische ondernemers overwegen de teelt van noten. In binnen- en buitenland groeit de vraag naar noten en de teelt is goed te combineren met de akkerbouw, tuinbouw of veehouderij. Daarnaast hebben notenbomen een gunstige invloed op de kwaliteit van bodem en water. Geen wonder dus dat er steeds meer interesse is!

Notenteelt, ontdek de voordelen

Hoe begin je als agrarisch ondernemer met de notenteelt? Welke noten ga je telen, wat zijn de afzetmogelijkheden, hoeveel tijd kost de verzorging?

Deze en andere vragen beantwoorden we in het project Noten uit Overijssel. Noten uit Overijssel is een samenwerking tussen Projecten LTO Noord en innovatieorganisatie CropEye. Wij willen de notenteelt stimuleren en organiseren informatiebijeenkomsten, workshops, cursussen en excursies.

Bijeenkomst walnotenrassen en rassenkeuze 28 november

Arie Bruin geeft donderdag 28 november een informatiebijeenkomst over walnotenrassen en rassenkeuze. Bruin is sinds 1986 professioneel vermeerderaar en gespecialiseerd in het kweken van walnotenbomen op zijn bedrijf De Acht Plagen in Friesland.

De bijeenkomst wordt gehouden in het LTO Noord-gebouw aan de Zwartewaterallee 14 in Zwolle en begint om 19.00 uur.

Er is plek voor 20 deelnemers, meld u nu aan.

Excursie Mobipers op 23 november (vol) en 18 januari

De excursiedata zijn vol. Bij genoeg interesse zullen we nogmaals een excursie organiseren. Geef u op via het aanmeldformulier.

Op zaterdag 23 november en 18 januari bezoeken we het notenbedrijf Mobipers, Retsezijstraat 6, 4011 JP in Zoelen. Daar worden noten geteeld, maar ook gepeld, gedroogd en verwerkt tot notenolie. Naast een presentatie door de ondernemer, nemen we deel aan een rondleiding en proeverij.

Meld je aan voor de excursie.

Meer informatie

Meer informatie over Noten uit Overijssel? Neem dan contact op met projectleider Michaela van Leeuwen via mavleeuwen@projectenltonoord.nl of bel naar 088 888 6677.