Natuurlijk Kapitaal deelt tips kleine natuurmaatregelen

Op pad om kennis te maken met biodiversiteit en natuurinclusieve landbouw was de afgelopen tijd niet mogelijk vanwege de Corona-maatregelen. Projectleider Ankie de Jong van het project Natuurlijk Kapitaal liet daarom video's maken door communicatiecollega Bianca Domhof van onder meer akkerrandenbeheer en kleine natuurmaatregelen. Met dank aan enthousiaste boeren die hier al actief mee zijn.
Film over kleine natuurmaatregelen


Laat eens snoeiafval of een stapel (oude) dakpannen liggen in een ‘verloren hoekje’ op het erf. Maar ook nestkastjes ophangen of een poel aanleggen horen bij voorbeelden van kleine natuurmaatregelen om de biodiversiteit te bevorderen. Zoogkoeienhouders Miriam en Paul ten Velde uit Almelo delen hun ervaringen in in deze tweede film, gemaakt in het kader van het project Natuurlijk Kapitaal.

Akkerrandenbeheer

Akkerbouwer Gerard Willemsen uit Wesepe deelt zijn tips in een film over akkerrandenbeheer. Welke zaaimengsels gebruik je? Waar kun je nog meer op letten?

Meer informatie

Meer informatie over Natuurlijk Kapitaal of natuurinclusieve landbouw? Kijk dan eens op https://www.ltonoord.nl/provincie/regio-oost/regio-oost/natuurlijk-kapitaal of neem contact op met Ankie de Jong via adjong@projectenltonoord.nl of bel naar 088 888 6677.

No Comments Yet.

Leave a comment