Leerzame bijeenkomst over hazelnotenrassen

Eind 2019 is het projecten Noten uit Overijssel gestart met als doel agrarische ondernemers kennis te laten maken met de kansen en mogelijkheden van de notenteelt. Naast enkele oriënterende bijeenkomsten, zijn door projectleider Michaela van Leeuwen in februari een tweetal verdiepende bijeenkomsten georganiseerd met Bob Wertheim.

Bob Wertheim, voormalig onderzoeker fruit- en notenteelt van het Proefstation Wilhelminadorp en adviseur van de Nederlandse Notenvereniging is een bekende naam in de notenwereld. Voor het project Noten uit Overijssel was hij begin februari in Zwolle om te vertellen over hazelnotenrassen en rassenkeuze.

Op de bijeenkomst in het LTO Noord-gebouw in Zwolle was eigenlijk plek voor 20 deelnemers, maar er was veel belangstelling voor de komst van Bob Wertheim. Alle aanwezigen schikten een beetje in waardoor uiteindelijk dertig belangstellenden konden luisteren naar het verhaal van Wertheim. De onderzoeker is auteur van de teelthandleiding hazelnoten en is een ervaren expert op het gebied van de notenteelt. Na een inleiding over de verschillende hazelnotenrassen en de verzorging mochten de aanwezig zelf aan de slag met het bedenken van het ideale plantsysteem voor hazelnootbomen. Welke rassen kies je, op welke manier plant je ze zodat optimale bestuiving plaatsvindt?

Meer informatie

In 2020 zal Bob Wertheim vaker een bijeenkomst houden voor Noten uit Overijssel. Houd onze pagina in de gaten of meld u aan om als eerste op de hoogte te zijn van de activiteiten.

Steeds meer agrarische ondernemers overwegen de teelt van noten. In binnen- en buitenland groeit de vraag naar noten en de teelt is goed te combineren met de akkerbouw, tuinbouw of veehouderij. Daarnaast hebben notenbomen een gunstige invloed op de kwaliteit van bodem en water. Geen wonder dus dat er steeds meer interesse is!

No Comments Yet.

Leave a comment