Innoveren in de veehouderij moet op meerdere vlakken tegelijk

“Veehouders die willen innoveren krijgen te maken met veranderingen op het gebied van financiering, markt en vergunning. Die drie thema’s hangen met elkaar samen, dus als de aanpak op één van de drie thema’s tekort schiet, dan lijden ook de andere twee daaronder. Dat is de conclusie van het LEI-rapport Het Nieuwe Veehouden mogelijk maken, dat verder stelt dat een intermediair kan helpen dit proces te stroomlijnen.” Bron: Wageningen UR.

Lees het rapport hier. Collega’s Yvette van Wichen en Kristel van Veen waren betrokken vanuit het project Het Nieuwe Veehouden. Het nu opgeleverde rapport is een uitgebreide versie van de brochure De kunst van het doorzetten dat eerder binnen Het Nieuwe Veehouden opgeleverd werd. In deze brochure zijn de leerervaringen van Het Nieuwe Veehouden 1,2 en 3 gebundeld. In alle 3 projecten was Projecten LTO Noord verantwoordelijk voor de communicatie en in Het Nieuwe Veehouden 3 ook voor de projectleiding.

Yvette van Wichen: “Het Nieuwe Veehouden was gericht op innovatieve veehouders. In deel 1 en 2 hielpen we deze vormgevers met het vormgeven van hun plan en het bepalen van hun koers. In Het Nieuwe Veehouden 2 kwamen we erachter dat veehouders vaak op dezelfde punten vastlopen met hun innovaties: financiering, vergunning en markt. In Het Nieuwe Veehouden 3, Mogelijkmakersnetwerken, zochten we daarom, samen met Mogelijkmakers, naar mogelijkheden om het systeem rondom een veehouder te veranderen.” In het boekje zijn de leerervaringen gebundeld. Het helpt veehouders bij hun zoektocht, geeft praktische tips en een stappenplan.

123

No Comments Yet.

Leave a comment