Start project: Demo met Zinc-Bromide Redox Flow batterij

Op melkveebedrijf Borgman-Roeterdink (de ‘Fotonenboer’) gaat een demo-project van start voor lokale energieproductie met opslag in een Zinc-Bromide Redox Flow batterij. Het is de eerste keer dat deze baanbrekende batterijtechniek in Nederland wordt toegepast. De demo is gericht op de realisatie van een aantrekkelijke business case door optimaal gebruik te maken van innovatieve opslagtechnologie en de mogelijkheden van de energiemarkt. Een geslaagd project kan het begin zijn van een revolutie in de energievoorziening. Vanwege dit grote maatschappelijke belang wordt deze proef mede gefinancierd door de Europese Unie (via de provincie Gelderland).

Samenwerkingsverband

Het samenwerkingsverband van deze proef bestaat uit een agrarisch ondernemer (de Fotonenboer), een chemiebedrijf dat elektrolyten voor Redox Flow batterijen ontwikkelt (ICL), een projectontwikkelaar en systeemintegrator (Trinergie), een energieleverancier (AgroEnergy), een expert in meet- en regeltechniek (HAN) en Projecten LTO Noord. Meer informatie over deze partijen vindt u op de tweede pagina. Deze partijen brengen elk hun eigen expertise in en tijdens de bijeenkomst op 23 mei nodigen zij ook elk hun eigen relaties uit. De openingsbijeenkomst is daarmee interessant voor iedereen die meer wil weten over deze revolutie op het gebied van de opslag van duurzame energie en ook een uitstekende gelegenheid om te netwerken.

Locatie

De startbijeenkomst vindt plaats op het erf van de Fotonenboer (Heerlerweg 1, Vierakker).

Programma

De inloop start om 15:00 uur. Om 15:30 uur gaat het officiële gedeelte van het programma van start. Dit zal duren tot ongeveer 17:30 uur. Daarna kunt u de batterij en de installatie met eigen ogen bekijken en napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden startbijeenkomst

Op dinsdag 23 mei vindt de feestelijke startbijeenkomst plaats van deze proef, inclusief een uitgebreide toelichting op het project. U bent hiervoor van harte uitgenodigd!

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment