Daan (12) beste Farm Vlogger van Nederland

Daan Oskam (12) uit Leusden is gekozen tot winnaar van de Farm Vloggers competitie van LTO Nederland. Daan maakte de beste vlog over werken in de land- en tuinbouw. Matthijs Noordam (12) uit Hellouw pakte de tweede prijs en Sjors de Bie (11) uit Werkhoven werd derde. De jongeren zonden hun vlog in voor het initiatief Farm Vloggers om jongeren te laten ontdekken hoe leuk het is om te werken in de land- en tuinbouw.

De organisatie maakte de winnaars vandaag, geheel in stijl, bekend door middel van een vlog. “Daan maakte een fantastisch filmpje”, zegt jurylid en jongste bestuurder van LTO Nederland, Arie Kool. “De jury vindt het heel origineel dat hij zijn vader interviewde en hij legt termen heel goed uit. Zo laat hij echt zien wat het is om in de agrarische sector te werken.” De jury was erg blij met het niveau van de inzendingen. “De jongeren hebben echt hun best gedaan om originele video’s te maken.”

Bekijk de vlog waarin de winnaars worden bekend gemaakt door collega Mirthe Post en Arie Kool:

Moderne boerenbedrijven

Daan laat in zijn winnende vlog zien waarom het zo leuk is om boer te worden. “Mensen denken bij de boerderij dat het ouderwets is en dat we nog met de hand melken, maar dat is helemaal niet zo! We hebben heel veel machines en we zijn eigenlijk heel modern.” Bekijk de winnende vlog hieronder.

In de vlog van Matthijs laat hij zien hoe hij om 5 uur ’s ochtends op staat om te helpen bij het maken van kaas. En daarna gaat hij snel naar school. “Want boer worden, gaat niet vanzelf. Daar moet je voor leren” Sjors geeft in zijn filmpje een hele rondleiding op hun boerenerf en vindt zelf vooral de trekkers mooi. “John Deere. Mooiste trekkers van de hele wereld.”

Een toekomst in de land- en tuinbouw

Veel werkgevers in de land- en tuinbouw merken dat het steeds lastiger wordt om personeel te vinden. Volgens projectleider Heidi Uenk zijn vlogs een leuke manier om de sector van een andere kant te laten zien aan werknemers van de toekomst. “We vinden het belangrijk dat jongeren een goed beeld van onze mooie sector krijgen zodat ze enthousiast worden om later in de land- en tuinbouw te gaan werken. Wie kan dat nu beter aan ze uitleggen dan hun eigen leeftijdsgenoten?” Het initiatief werd gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt.

No Comments Yet.

Leave a comment