Cor Udding leidt collectieve asbestsanering Drenthe

Collega Cor Udding is als projectleider betrokken bij een aantal collectieve asbestsaneringstrajecten in Drenthe. De asbestsanering komt daar goed van de grond. Nieuwe Oogst publiceerde onlangs een artikel over het traject in Drenthe, dat als voorbeeld dient voor andere provincies. Het riet dat onder het asbest zit, blijft in het noorden echter een aandachtspunt.

"De grootste hobbel is echter het riet dat onder de asbestplaten zit. ‘Een complicerende factor’, noemt Cor Udding, projectleider vraagbundeling asbestsanering bij Projecten LTO Noord dit. ‘De overheid ging ervan uit dat als er riet onder zit, dat het altijd besmet is met asbest’, zegt Udding. ‘Daar is ruimte in gekomen, waarin Man & Mach ook een rol heeft gespeeld. Er is nu duidelijkheid. Na het behandelen van het riet, dat wordt schoon gezogen, is het ook echt schoon. Toen dat was geregeld, hadden we zoiets van: ‘We moeten er nu bij zijn. Het mag nu weer en je weet niet wat er komt.’’

Projecten LTO Noord begeleidt en coördineert de vraagbundeling asbestsanering op diverse manieren. Ze houdt informatiebijeenkomsten en zorgt voor actuele informatie over bijvoorbeeld subsidiemogelijkheden." Dit fragment komt uit het artikel dat op 12 maart 2016 gepubliceerd werd in Nieuwe Oogst. Lees hier het hele artikel.

No Comments Yet.

Leave a comment