Column: Werkt Agro Onbeperkt?

Onze collega, Liesbeth van der Vegt, schreef onderstaande column in de nieuwsbrief van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw voor agrarische werkgevers.

100.000 banen gaan werkgevers in de BV Nederland creëren voor mensen met een arbeidsbeperking in de periode 2015-2026. Tal van initiatieven zijn ontplooid om invulling te geven aan de Participatiewet en Banenafspraak. Dat geldt ook voor onze sector, uiteraard houden we het wel graag overzichtelijk. Wij hebben één plek waar alle zaken rondom werkgeverschap samen komen en dat is de Werkgeverslijn land- en tuinbouw.

Dat is ook de plek waar u informatie kunt vinden over de Participatiewet en de Banenafspraak. Uiteraard hebben we wel een pakkende en herkenbare titel hiervoor, Agro Werkt Onbeperkt. Daarnaast heeft LTO Nederland zich gecommitteerd aan ‘Op naar de 100.000 banen waar samen met de werkgeversorganisaties VNO/NCW en MKB-Nederland de daad bij het woord wordt gevoegd.

Vanuit dit initiatief wordt de BV Nederland geïnformeerd , geïnspireerd en ondersteund op het moment dat zij zich oriënteren op het in dienst nemen van een arbeidsbeperkte medewerker of aanlopen tegen problemen. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd en er is uiteraard ook een logische verbinding met Agro Werkt Onbeperkt gemaakt.

Zo bent u, net als alle andere ondernemers in Nederland, welkom bij het online webinar over de Banenafspraak op dinsdag 20 juni om 11.00 uur. Deze webinar wordt verzorgd door de Werkgeverslijn land- en tuinbouw en uitgevoerd samen met ‘Op naar de 100.000 banen’. Een mooie samenwerking tussen de drie werkgeversorganisaties!

Maar Werkt Agro Onbeperkt? Het antwoord is ja! Juist onze sector is een inspiratie voor andere sectoren. De vanzelfsprekendheid waarmee ondernemers een arbeidsbeperkte medewerker in dienst hebben of nemen is opvallend. De betrokkenheid is sterk en de arbeidsrelatie heeft vaak een vast karakter. Boeren en tuinders laten zich in dit geval niet leiden door verplichtingen, maar hebben een sterke sociale betrokkenheid  bij deze doelgroep. Daar mag u als ondernemer trots op zijn!

Niet iedere ondernemer ziet het zitten om een arbeidsbeperkte medewerker in dienst te nemen. Maar denkt u er eens een keer over na als u uw werk anders wilt organiseren en een medewerker zoekt. En laten we wel zijn, iedereen heeft toch een ‘beperking’, iedereen is uniek. Maar hoe gaat u daar mee om als ondernemer, hoe laat u iemand tot bloei komen, welke vruchten wilt u ervan plukken? Wie goed zaait zal goed oogsten....

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment