Column Evelien Kloosterboer: Successtory’s en blunders

Tops en flops, successen en blunders waar je met het schaamrood op de kaken aan terugdenkt: iedereen kent ze uit zijn of haar werk. En wat kan je van beide veel leren! Daarom heeft de LTO Noord Academie, de plaats waar opleidingen voor onze bestuurders plaatsvinden,  hierover een  trainingsmiddag georganiseerd. Wie durft als bestuurder zijn nek uit te steken om te vertellen over blunders en aan te geven wat hij of zij daarvan geleerd heeft? Successtory’s passen bij iedereen, over je eigen missers zijn de meeste mensen iets minder transparant.

Annet Murre, de coördinator van de LTO Noord Academie, had mij gevraagd om deze middag een inleiding te houden. In mijn enthousiasme zei ik misschien wel net iets te snel ‘ja’. Ik vond het wel een uitdaging om eens bij mijzelf te rade te gaan wat ik over beide onderwerpen te melden heb. Wat vreemd om dan te constateren dat bij zowel successen als blunders mijn eigen beeld best wel een beetje op zwart bleef staan. Wat is een succes om te delen, wat is nu eigenlijk een blunder?

Ik kwam er voor mijzelf achter dat ik eigenlijk te weinig trots op successen ben. Sterker nog: ik herken ze voor een deel niet eens. Zeker in relatie tot Projecten LTO Noord zie ik niet dat IK succesvol ben. Ik ben op dit moment de directeur van deze organisatie, maar zonder betrokken en goede mensen ben ik helemaal niets. En hoe vertaal je dit dan op een leuke manier aan bestuurders die wel wat van je verwachten. Blunders of missers, voor mij ook niet een onderwerp om heel trots op te zijn en dit breed uit te dragen. Ik had vooral voorbeelden van situaties waarin het achteraf anders had gekund,… of niet.

En dan komt het moment dat de training voor bestuurders gepland is. Ik als directeur van Projecten LTO Noord de enige inleider ben en Annet met haar team een mooie training voor de bestuurders van LTO Noord had voorbereid. Ik was best een beetje gespannen. Eerst maar eens lunchen met de groep en dat brak meteen het ijs. En wat vond ik het leuk om met deze groep het gesprek aan te gaan en voorbeelden mee te kunnen geven waaruit blijkt dat je als bestuurder ook maar mens bent. En dat het duidelijk is dat ook jij  fouten maakt,  je voor een belangrijk deel van je succes afhankelijk bent van anderen en dat niet alles te beïnvloeden is.

Zowel de LTO Noord bestuurders als ik in mijn functie als directeur: je werkt dagelijks met mensen. En mensen zijn mensen met ieder hun eigen karakter, overtuigingen, keuzes, beelden van hun werkelijkheid, een persoonlijke achterban. Mensen maken keuzes die jij als individu niet altijd begrijpt of kunt plaatsen. Wat mij helpt is mijn NLP training waarin je werkt met  vooronderstellingen. Eén van de vooronderstellingen is:  “Achter elk gedrag zit een positieve intentie”. Daarbij ga je er van uit dat achter het gedrag van de ander voor hem of haar een positieve intentie zit. Dat kan in mijn belevingswereld helemaal niet positief zijn. Gelukkig verschillen we allemaal van elkaar.

Uiteindelijk werd ik vriendelijk gevraagd niet de gehele trainingsmiddag voor mijn rekening te nemen, zo op dreef was ik! Het was ontzettend leuk om een aantal successen van Projecten LTO Noord te laten zien en de missers als directeur bij lastige en ingrijpende beslissingen waren goed om te delen.  Het werd iedereen wel duidelijk dat je als bestuurder of directeur het niet altijd voor iedereen goed kan doen. Mijn openheid werd zeer gewaardeerd, het visitekaartje van Projecten LTO Noord was afgegeven en de bestuurders gingen met nieuwe kennis en ervaring naar huis. Deze middag kan ik bijschrijven op mijn lijstje van successen!

Evelien Kloosterboer,
Directeur Projecten LTO Noord.

167

No Comments Yet.

Leave a comment