Column Evelien Kloosterboer: “Het stempel van Projecten LTO Noord”

Met veel plezier schrijf ik vandaag mijn eerste column voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zal deze column maandelijks verschijnen en neem ik u mee in de verschillende aspecten van mijn werk als directeur van Projecten LTO Noord. En dan vertel ik u natuurlijk niet wat er dagelijks langs mijn bureau komt. Nee, het is juist de bedoeling om voor u relevante en interessante onderwerpen aan te snijden en te vertellen hoe we daar vanuit Projecten LTO Noord mee omgaan of over nadenken.

Projecten LTO Noord is een zelfstandig onderdeel in de holdingstructuur van LTO Noord. Ons doel is het werken aan een duurzame positie voor agrarisch ondernemers en een leefbaar platteland. We doen dat door projecten van de grond te krijgen en gefinancierd te krijgen vanuit overheden en andere organisaties. Onze kracht zit vooral in de kennis van de sector en het grote netwerk dat we hebben. De projectleiders kennen de weg, weten wat er speelt en hebben veel kennis en expertise in huis op de verschillende agrarische gebieden en financieringsconstructies. Zij maken het verschil en drukken hun stempel op de vele projecten die impact hebben op de groene ruimte en op een sterkere agrarische sector. We bieden perspectief aan de agrarische sector en brengen zaken in beweging. En daar profiteren niet alleen boeren en tuinders van, ook burgers en buitenlui.

Ik ben er trots op dat ik aan deze organisatie leiding mag geven. In mijn rol als manager stimuleer ik de collega’s  om zo veel mogelijk uit zichzelf te halen, maar ook om de juiste verbindingen met anderen te leggen. Want samen sta je sterker en kom je verder. Ons netwerk is van levensbelang en daar ben ik dan ook zuinig op. We streven er naar om een organisatie te zijn die kwalitatief goed werk aflevert en waar het fijn mee samenwerken is.

In de afgelopen jaren hebben we al veel zaken op de kaart gezet en er ons stempel op gedrukt.  Een goed voorbeeld hiervan is het agrarisch natuurbeheer. Het belang hiervan hebben we samen met anderen duidelijk weten te maken. Ook hebben we al heel wat projecten waarin de verbinding boer-burger centraal staat mogen initiëren en uitvoeren. We werken momenteel samen met boeren aan de vruchtbaarheid van onze bodem en het inzetten van kringlopen. We verbinden sectoren met elkaar, laten ze bij elkaar in de keuken kijken en van elkaar leren. Die rol past ons en daar drukken wij ook graag onze stempel op. En dat doen we graag met anderen, met u bijvoorbeeld!

Evelien Kloosterboer

Reageren? Mail naar ekloosterboer@projectenltonoord.nl

No Comments Yet.

Leave a comment