Column Evelien Kloosterboer: “Kies wijzer”

De verkiezingstijd is aangebroken. Daar kunnen we niet meer omheen. Politici laten zich dagelijks zien en horen, kiezen hun debatten en programma’s om zich te profileren en laten hun partijprogramma’s doorrekenen. Op 15 maart is het laatste woord aan ons, de kiezer. Wij bepalen welke partij straks aan de slag mag met het formeren van een kabinet.

Coalities en projectplannen

Projecten LTO Noord is dagelijks bezig met het maken van plannen, het  zoeken van coalities en het doorrekenen van projectplannen. Een rode draad die wij in al onze plannen terug zien komen is de maatschappelijke betrokkenheid. Hoe verbind je de boer en tuinder met de burger, met de omgeving, met klimaat, met…….. Alleen produceren voor half- of eindproducten is niet meer voldoende. Boeren en tuinders moeten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid ook tonen. Waar gaan de boer en tuinder het verschil maken? Genoeg uitdagingen in de sector.

Hart voor de agrarische sector in Den Haag

Nu maar hopen dat er met de huidige verkiezingen in de politiek een man of een vrouw (graag zelfs!) komt met hart voor boeren en tuinders.  Agrarische ondernemers verdienen een mooie plek in de samenleving waar ze trots op kunnen  zijn en mensen die zich daar hard voor maken in de politiek. Dat betoogt Tom Vilsack vlammend (en o zo raak) in onderstaand filmpje, dat ik graag met u deel.

Op onze beurt dragen wij bij aan die goede positie voor agrarische ondernemers met verschillende projecten. Maatschappelijke waardering, dat is van belang voor boeren en tuinders. Met welke coalitie in verkiezingsprogramma’s kunnen we dat bereiken? Sterkte met uw keuze op 15 maart!

No Comments Yet.

Leave a comment