Boert Bewust organiseert eerste landelijk evenement

Boert Bewust werkt op steeds nieuwe manieren aan verbinding met de burger. In het laatste weekend van juni organiseert de stichting nu een landelijk evenement: De Boeren Beleving. Bezoekers zijn welkom voor een picknick met streekproducten en kunnen meedoen aan workshops. Iedere streek bepaalt zelf hoe zij invulling geeft aan De Boeren Beleving, lees meer in onderstaand persbericht van Boert Bewust.

De slogan voor deze eerste editie is Ervaar het selfie! Bezoekers kunnen in het laatste weekend van juni het boerenleven ervaren bij boeren en tuinders uit alle Boert Bewust-streken.

Tijdens De Boeren Beleving worden in alle Boert Bewust-streken picknicks met streekproducten georganiseerd, met als geheime ingrediënt het verhaal van de boer(in). Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan allerlei leuke workshops op het erf. Voor kinderen is er een speurtocht en een selfiewedstrijd waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Elke streek kiest zelf of de activiteiten op vrijdag 28, zaterdag 29 en/of zondag 30 juni plaatsvinden.

Tijd voor een goed gesprek

Boert Bewust werkt aan echte verbinding tussen boeren, tuinders en hun omgeving. Daar wordt het landelijke evenement op ingericht: er is  tijd voor een goed gesprek. Bezoekers melden zich van te voren aan en volgen in kleine groepen een workshop of sluiten zich aan bij de picknick. Zo heeft de boer of tuinder die de bezoekers ontvangt, echt tijd voor al hun vragen en is er ruimte om het gesprek aan te gaan over de herkomst van ons voedsel.

Samen sterk

Binnen Boert Bewust werken de streken samen, ondersteund door de Stichting Boert Bewust. In dit landelijke evenement komt de samenwerking optimaal naar voren. De promotie van het evenement pakken we landelijk op en ook het programma stemmen we samen af. Elke streek geeft vervolgens zijn eigen kleur aan het evenement. Op dit moment zijn alle streken zich aan het voorbereiden. Vanaf eind mei hoort u meer over het programma! Lees meer op www.boertbewust.nl.

No Comments Yet.

Leave a comment