Bijvriendelijke boeren gezocht!

Tal van succesvolle initiatieven in de sector en in de regio dragen al bij aan een bijvriendelijke omgeving. Met het project 'Het Boerenerf: the place to bee' wil de projectgroep de bijvriendelijke omgeving verder versterken en kennis bundelen. Collega Ankie de Jong is regionaal projectleider voor LTO Noord in dit landelijke project.

Samen met boeren en tuinders willen we bestaande kennis en ervaringen over een bijvriendelijke omgeving verspreiden en vergroten, door ideeën en praktijkvoorbeelden met elkaar te delen. Dat zegt Saskia Scheer, landelijk projectmanager van het 'bijvriendelijke project'. Er wordt samen gewerkt aan een routeplanner naar een bijvriendelijk erf. "Het boerenerf is tenslotte het visitekaartje van de Nederlandse land- en tuinbouw: the place to bee! "

De projectgroep is voor dit doel op zoek naar ambassadeurs: enthousiaste boeren en tuinders die aan de slag willen gaan met het inrichten van een bijvriendelijk erf of hier al ervaring mee hebben opgedaan en die ons kunnen helpen met een goede start.

Dus ben jij of ken jij een agrarisch ondernemer die:

  • zijn erf aantrekkelijk heeft ingericht voor wilde bijen en hommels of die dit graag zou willen
  • sociaalvaardig is en het leuk vindt om met anderen, boeren én burgers, in gesprek te gaan?

LTO is partner in de Nationale Bijenstrategie en Deltaplan Biodiversiteitsherstel en wil de bijvriendelijke omgeving verder versterken, door de blik te verruimen, van het bedrijf naar het erf. De drie regionale LTO's trekken in dit landelijke project samen op.

Meer informatie of aanmelden

Meedoen met dit project? Of meer informatie? Meld je dan aan bij de regionale projectleider Ankie de Jong via  adjong@projectenltonoord.nl of bel naar 088 888 6677.

No Comments Yet.

Leave a comment