Alphen aan den Rijn start project Zon op Dak

LTO Noord roept agrarisch ondernemers uit de gemeente Alphen aan den Rijn op hun ambities voor zonne-energie uit te spreken. LTO Noord wil samen met de gemeente Alphen aan den Rijn, Liander en Rabobank zonnepanelen op agrarische daken stimuleren. Op 4 december wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd over het project ‘Zon op Dak’ waarbij de haalbaarheid van zonnepanelen op agrarische daken wordt getoetst.

Zonnepanelen extra interessant

Met zonnepanelen kunnen agrarisch ondernemers voorzien in de energiebehoefte van het eigen bedrijf of een extra maandinkomen. Zowel kleinverbruikers als grootverbruikers hebben mogelijkheden om een positieve business case te bouwen. Dankzij de salderingsregeling en de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) is nu een uitstekend moment om de mogelijkheden naar zonnepanelen op bedrijfsdaken te onderzoeken. Investeren in zonnepanelen draagt bij aan de energietransitie zonder dat daarvoor kostbare landbouwgrond wordt opgeofferd voor zonneparken.

Energiescan

In het project wordt een bedrijfsspecifieke en onafhankelijke energiescan aangeboden. Deze scan maakt voor agrarisch ondernemers inzichtelijk of het plaatsen van zonnepanelen een verstandige bedrijfsinvestering is, geeft inzicht in terugverdientijd en regelingen, waaronder de salderingsregeling en SDE+-subsidie.

Informatiebijeenkomst

LTO Noord houdt op 4 december een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerde boeren en tuinders uit Alphen aan den Rijn. Locatie: De Vooruitgang, Achtermiddenweg 3, 2445 AA in Aarlanderveen. Inloop vanaf 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst wordt toelichting gegeven over nut en noodzaak van duurzame energieopwekking via zonnepanelen, de voordelen van de energiescan voor agrarische bedrijven en de mogelijkheden voor agrarisch ondernemers om onafhankelijk advies te ontvangen. Aanmelden kan via www.ltonoord.nl/zonalphenaandenrijn.

No Comments Yet.

Leave a comment