Aanmelden BEP-pilot 2017 vanaf 17 januari

Vanaf dinsdag 17 januari a.s. om 10.00 uur kunnen zowel nieuwe als oude deelnemers zich aanmelden voor de BEP-pilot (pilot evenwichtsbemesting fosfaat). Het aanmeldformulier staat dan op de site van LTO Noord. Aanmelden kan tot 1 februari 2017.  Menno Douma leidt de pilot namens Projecten LTO Noord.

Het doel van de BEP-pilot is om het mogelijk te maken dat bedrijven tot een evenwichtsbemesting komen hoger dan de huidige forfaits mogelijk maken. In totaal kunnen 200 veehouders deelnemen, dat zijn er 50 meer dan in 2016. De 150 ondernemers die vorig jaar hebben deelgenomen aan de pilot moeten zich ook aanmelden, maar zij hebben voorrang.

De BEP-pilot maakt gebruik van de Centrale Database KringloopWijzer en voert op de ingevoerde gegevens nog een extra controle uit. Nieuwe deelnemers moeten, om deel te nemen, de kringloopwijzergegevens van 2014, 2015 en 2016 in de Centrale Database KringloopWijzer hebben staan. Voor ondernemers die het afgelopen jaar ook al deelnamen, gaat het alleen om de kringloopwijzergegevens van 2016. De eigen bijdrage voor nieuwe deelnemers die in 2017 een beschikking ontvangen is € 300,- voor LTO-leden en € 400,- voor niet-LTO-leden. Voor bestaande deelnemers blijft het bedrag gelijk aan afgelopen jaar. Deelname aan de pilot leverde de deelnemers vorig jaar gemiddeld bijna 17 kilo fosfaatruimte op. Meer informatie en de voorwaarden voor deelname vindt u op de site van LTO Noord.

De pilot wordt financieel mede mogelijk gemaakt door ZuivelNL. Menno Douma en Kristel van Veen zijn betrokken vanuit Projecten LTO Noord.

No Comments Yet.

Leave a comment