5 vragen aan… Fleur Bartels

Welk project projectleider Fleur Bartels het leukst vindt om aan te werken? "Ik kan niet kiezen tussen mijn projecten, juist die afwisseling maakt mijn werk zo leuk!"
Wat vind je het mooiste aspect aan je werk als projectleider bij Projecten LTO Noord?

“Ik vind het gaaf dat je heel nauw samen werkt met je doelgroep, in mijn geval veehouders. De werkzaamheden die ik uitvoer kan ik daardoor goed toetsen: heeft een project voldoende effect en draagvlak, werkt een methode in de praktijk? Daar krijg ik veel energie van! Daarnaast word ik blij als het lukt om verschillende partijen bij elkaar te brengen met als doel de veehouderij verder te brengen.”

Aan welk project werk je op dit moment met veel plezier?

“Aan alle projecten, juist die afwisseling in projecten maakt mijn werk zo leuk. Bijzonder vind ik wel de Pig-Up-Power, omdat ik deze innovatie zelf bedacht heb. De PUP is een draaischijf waar varkens met hun snuit tegen aan kunnen wroeten; hokverrijking en tegelijkertijd wekken ze zo energie op! In de PUP komt mijn liefde voor varkens en het werken aan een betere boer-burgerverbinding samen. Ik denk dat we met de PUP de aandacht trekken van publiek en zo laten zien dat de varkenshouderij continu bezig is met dierwelzijn- en innovatie. Samen met VKON wil ik dit product zo snel mogelijk verder uittesten en op de markt brengen!”

Waarmee kan je jouw rol als projectleider vergelijken?

“De mooiste rol vind ik die van bruggenbouwer: instanties, organisaties en boeren met elkaar verbinden om tot het beste resultaat te komen. Ik krijg er een goed gevoel bij   als het lukt om een win-win te creëren voor alle partijen en er meer begrip ontstaat voor elkaars wereld. Een projectleider is veel meer dan alleen een opdrachtje uitvoeren, het is aan het einde kunnen zeggen: ‘met elkaar hebben we de beste uitkomst gevonden’."

Wat is je grootste uitdaging als projectleider?

“Iedereen tevreden houden is een flinke uitdaging. Dat doe ik door continu in gesprek te blijven met de partners in een project en wanneer iets niet gaat zoals het moet, de confrontatie aan te gaan.”

Op welk resultaat uit je tijd bij Projecten LTO Noord ben je het meest trots?

“Zoals gezegd ben ik erg trots op de ontwikkeling van de PUP, maar ook heel erg blij word ik van de doorontwikkeling van het Vertrouwensloket. Dit loket voor preventie en aanpak van verminderde dierzorg bewijst al 20 jaar dat het relevant is. Verminderde dierzorg is vaak een signaal dat het niet goed gaat met de veehouder. Steeds meer partijen sluiten zich aan bij het Vertrouwensloket welzijn landbouwhuisdieren, onlangs de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, waardoor we nog sneller en beter veehouders en hun vee kunnen helpen!”

Meer informatie

In contact komen met Fleur over haar projecten? Haar betrekken als projectleider? Bel dan naar Fleur Bartels via 088 888 6677 of mail rechtstreeks naar fbartels@projectenltonoord.nl.

No Comments Yet.

Leave a comment