Vacature Projectleider Duurzaamheid in regio Oost

Vacature Projectleider Duurzaamheid in regio Oost

Standplaats: Zwolle

Projecten LTO Noord zoekt  een projectleider duurzaamheid voor Oost-Nederland. Kun jij groepen agrarische ondernemers inspireren en faciliteren bij het verder verduurzamen van hun bedrijf? Wil jij aan de slag met onderwerpen als natuurinclusieve landbouw, verbeteren van het maatschappelijk draagvlak, biodiversiteit, kringlooplandbouw, milieukwaliteit en energieneutraliteit? Heb je binnen deze thema’s ervaring met projectmatig werken, procesbegeleiding, samenwerken met gebiedspartijen en/of het vinden en inschakelen van de juiste inhoudelijke expertise? Dan nodigen wij jou uit om te reageren.

Wat doen wij?

Projecten LTO Noord werkt met en voor boeren en tuinders aan een gezonde agrarische sector en een duurzame toekomst voor hun bedrijf. LTO Noord, de belangenbehartiger voor de agrarische sector, is onze moederorganisatie. Wij zijn een zelfstandig onderdeel en werken met ruim 40 enthousiaste medewerkers op zakelijke basis aan projecten in de land- en tuinbouw en het landelijk gebied. Dat doen we in opdracht van LTO Noord, maar ook voor andere opdrachtgevers zoals overheden, waterschappen of agri business. Kijk op www.projectenltonoord.nl onder ‘Onze projecten’ voor een aantal voorbeelden van het werk dat we doen en bekijk de video ‘Werken bij Projecten LTO Noord’ om meer uitleg te krijgen over onze functies.

Wie ben jij?

Jij wilt (meer)waarde creëren voor ondernemers in de agrarische sector, nu en in de toekomst. Je hebt een visie op de verduurzaming van de land- en tuinbouw en ziet een rol voor jezelf in projecten die inspelen op ontwikkelingen in de samenleving en actief bijdragen aan de realisatie van klimaat- en milieudoelen. Je ziet er uitdaging in om mooie projecten op te zetten en te leiden door jouw inventiviteit in te zetten, onze kennis te delen en samen te werken met agrarische ondernemers, overheden (provincies, gemeentes, waterschappen), maatschappelijke organisaties, leveranciers, onderzoekers, afnemers en andere belanghebbenden.

Je hoeft zelf geen expert te zijn op deze thema’s, maar wel degene die de touwtjes aan elkaar kan knopen en de informatie op weet te halen bij de juiste partijen. Jij bent iemand die liever niet terecht komt in een gespreid bedje; jij vindt je eigen weg wel. Verder werk je gestructureerd, houd je het overzicht en kun je goed plannen. Je kunt het langetermijndenken ook heel goed omzetten in acties op korte termijn. Samenwerken gaat je gemakkelijk af, je bent een echte verbinder en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Jouw achtergrond? Je bent een professional met enige jaren werkervaring, je kunt strategisch denken, maar krijgt ook energie van praktisch bezig zijn. Enkele 'harde' eisen:

  • Je hebt minimaal een HBO-opleiding;
  • Je hebt een aantal jaren ervaring met projectmatig werken en het leiden en opzetten van projecten;
  • Je hebt actuele kennis van de agrarische sector;
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer.
Wat bieden wij?

Vanuit standplaats Zwolle werk jij in de provincies Gelderland en Overijssel. Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk. Wij hebben goede opleidingsmogelijkheden, zodat je de kans krijgt om je verder te ontwikkelen. Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Daarnaast bieden wij een prima secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

Meer informatie en solliciteren

 Jouw sollicitatiebrief en CV kun je tot en met 25 februari per e-mail sturen naar vacature@projectenltonoord.nl. Voor aanvullende vragen over de vacature kun je terecht bij manager Ton Kraakman,  bereikbaar via telefoonnummer 06-51533310 of via  tkraakman@projectenltonoord.nl.