Vacature Projectleider communicatie (32-40 uur)

Vacature Projectleider communicatie (32-40 uur)

Standplaats: Zwolle en Wageningen

Kun jij communicatie zo inzetten dat je boeren in beweging krijgt en de samenleving het echte verhaal over de land- en tuinbouw hoort? Projecten LTO Noord zoekt een ervaren projectleider communicatie voor minimaal 32 uur per week. Kun jij goed verbindingen leggen tussen meerdere projecten, maak jij de vertaalslag van strategische uitgangspunten naar concrete resultaten, ben je in staat om werkzaamheden te coördineren en een team te enthousiasmeren en kun jij uit de voeten met inhoudelijke thema’s als kringlooplandbouw en een duurzame bodem? Reageer dan uiterlijk 30 maart!

Wat doen wij?

Projecten LTO Noord werkt met en voor boeren en tuinders aan een gezonde agrarische sector en een duurzame toekomst voor hun bedrijf. LTO Noord, de belangenbehartiger voor de agrarische sector, is onze moederorganisatie. Projecten LTO Noord is een zelfstandig onderdeel en werkt met ruim 40 enthousiaste medewerkers op zakelijke basis aan projecten in de land- en tuinbouw. Dat doen wij soms in opdracht van LTO Noord, maar ook voor andere opdrachtgevers zoals overheden, waterschappen of agribusiness. Kijk eens onder ‘Onze projecten’ voor een aantal voorbeelden van het werk dat wij doen en bekijk de video ‘Werken bij Projecten LTO Noord’.


Wat ga jij doen?

Wij hebben op dit moment 7 communicatiecollega’s. Door het vertrek van een collega hebben wij een aantal mooie opdrachten voor jou klaarliggen, vooral rond het thema kringlooplandbouw. Projecten waar wij aan werken zijn bijvoorbeeld Vruchtbare Kringloop, de KringloopWijzer en projecten binnen het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Jij hoeft niet zelf de expert op deze onderwerpen te zijn, maar het helpt wel als jij goed thuis bent in de agrarische sector en vooral in de melkveehouderij. Door het benutten en onderhouden van ons brede netwerk en door het actief werven van nieuwe opdrachten kun jij op termijn jouw eigen orderportefeuille samenstellen. We hebben op dit moment ook een vacature voor een communicatiemedewerker, bekijk ook die tekst om te zien welke vacature beter bij je past.

Zo kan je toekomstige werkdag eruitzien:
 • Begin van de dag – Vanuit huis begin jij met het bijwerken van je e-mail en het plannen van je week. Daarna rijd je rechtstreeks naar je eerste afspraak.
 • 10.00 uur – Projectteamoverleg Vruchtbare Kringloop in Apeldoorn. Hoe kijkt de maatschappij aan tegen het onderwerp ‘gezonde bodems’ en hoe maken jullie duidelijk hoeveel boeren al doen rond dit thema? Jij pikt proactief signalen op en houdt de inhoudelijke projectleiders scherp. Ook zorg je voor slimme strategische verbindingen tussen de ‘kringloopprojecten’ in verschillende streken.
 • 13.00 uur – Terug op kantoor in Zwolle. Je vraagt een offerte op bij een filmmaker voor een animatiefilmpje dat jij wilt laten maken en schrijft een persbericht.
 • 14.00 uur – Jij overlegt met een junior communicatiecollega over de acties die uit het overleg van vanmorgen zijn gekomen. Je geeft aan welke artikelen zij kan schrijven voor de volgende nieuwsbrief en geeft feedback op andere producten.
 • 15.00 uur – Taartmoment! Een jarige collega trakteert. Even bijpraten met collega’s zodat je hoort hoe hun projecten lopen.
 • 15.30 uur – Een inhoudelijke collega start een nieuw project en wil graag met jou sparren over de werving. Hoe krijgen jullie melkveehouders in beweging om zich aan te melden voor dit project? Jij kunt aan de slag met een wervingsstrategie.
 • Naar huis – Elke dag is anders als projectleider communicatie. Door flexibele werktijden bepaal jij zelf hoe laat je begint en waar je die dag werkt.
Wat zoeken we in jou?

De schets hierboven van jouw toekomstige werkdag laat volgens ons goed zien wat voor collega wij zoeken. Enkele ‘harde eisen’ zijn:

 • Je hebt HBO of WO denk- en werkniveau en minstens 5 jaar ervaring in een adviserende communicatiefunctie;
 • Je hebt affiniteit met of ervaring in de agrarische sector;
 • Je voelt je op je plek in een adviserende rol maar steekt ook graag zelf de handen uit de mouwen;
 • Je bent in staat om werkzaamheden te coördineren en een team met junioren te enthousiasmeren en inhoudelijk aan te sturen;
 • Je kunt goed projectmatig werken en houdt het overzicht als deadlines in zicht komen;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer.
Wat biedt Projecten LTO Noord jou?

Wij bieden een zelfstandige positie voor minimaal 32 uur per week in een dynamische organisatie. Wij werken volgens het principe van Het Nieuwe Werken. Ons hoofdkantoor staat in Zwolle en we hebben locaties in Wageningen, Drachten en Zoetermeer. Om aansluiting te houden met collega’s op verschillende locaties werk jij deels vanuit Wageningen en deels vanuit Zwolle.

Wij hebben goede opleidingsmogelijkheden, zodat jij de kans krijgt om je professioneel verder te ontwikkelen. Je salaris wordt gebaseerd op je ervaring en opleiding. De salarisindicatie bij deze functie ligt rond €3.300,- bruto per maand op fulltime basis met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je geïnteresseerd in deze vacature? Reageer dan uiterlijk 30 maart 2018 en verras ons met een leuke sollicitatie. We worden erg blij van sollicitanten die zichzelf op een creatieve manier laten zien. Mail je sollicitatie, samen met je cv, naar vacature@projectenltonoord.nl met als onderwerp ‘vacature projectleider communicatie’.

Voor aanvullende vragen over de vacature kun je terecht bij directeur Evelien Kloosterboer. Zij is bereikbaar via het algemene nummer: 088 - 888 66 77. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.